skip to Main Content
Træer Med Spørgsmålstegn - I Tvivl Om Du Vil Have Børn)

I tvivl om du vil have børn

Du er i tvivl om du vil have børn…hvordan finder du ud af det?

Du kan ikke rigtig mærke den der ”trang” til at blive mor. Du kan måske heller ikke identificere dig med dine veninder, som allerede har fået børn. Du kan måske ikke forestille dig et liv med de prioriteter, som det kræver at få børn. Eller måske er det noget helt fjerde…femte…sjette. Der kan være mange grunde til at være i tvivl om du vil have børn. Og at få vished kan være noget tricky. For hvordan mærker eller ved du, hvad der er den rigtige beslutning for DIG?

Findes der mon en trylleformular til at få klarhed?

Til det spørgsmål har jeg en dårlig og en god nyhed! Den dårlige nyhed er: Nej!

Og den gode nyhed er at selv om der ikke findes en trylleformular, så får du alligevel her nogle idéer til, hvordan du kommer nærmere en afklaring.

Du kan selvfølgelig vente og se, om beslutningen kommer af sig selv.

Det gør den for nogen.  Men for mange gør den det ikke bare lige sådan vupti.  Du kan derfor træffe en bevidst beslutning om, at du vil blive klogere på dig selv, så du kan komme nærmere din beslutning om du vil have børn.

 

Der er flere ting du kan gøre, for at komme nærmere en afklaring, når du er i tvivl, om du vil have børn:

Jeg brugte selv bl.a. nedenstående metoder i min egen proces, og i de kommende uger vil jeg folde hvert enkelt punkt mere ud, og komme med små øvelser, men her en lille forsmag 

1) Lær din krops signaler at kende

At kende kroppens signaler er faktisk en ret vigtig faktor, når vi står i store livsbeslutninger. Din krop lyver nemlig aldrig. Rigtig mange mennesker stoler primært på hjernen, når der skal træffes beslutninger. Altså at vi kan tænke os til beslutninger med vores bevidsthed.

Der er dog masser af forskning, der viser at både hjerte og mave har mange flere nerveceller end hjernen, og at både hjerte og mave reagerer før din hjerne gør. Det betyder, at hvis vi kan lære at lytte til de signaler, når vi får tanker eller udefrakommende input, så er vi kommet langt.

Men når vi står i store livsbeslutninger, kan det bare være drøn-svært at koble hjernen helt fra – og det skal vi måske heller ikke. Vi skal ”bare” lære at koble hjerne, hjerte og mave, når vi træffer beslutninger

 

2) Få afklaret dine værdier – hvad står du egentlig for?

Mange er ikke helt bevidste om det, men i det daglige er vi i høj grad styret af vores kerneværdier. En kerneværdi kan f.eks. være: retfærdighed, frihed, kærlighed, velstand osv. Det er nogle af de leveregler der betyder noget for, hvordan vi er i verden. Hvordan vi ser andre mennesker. Og ikke mindst hvordan vi træffer beslutninger.

Det kan derfor være et rigtig godt redskab, at sætte ord på sine kerneværdier, da de har stor betydning for måden vi lever vores liv på.

Og ja dine kerneværdier kan godt ændre sig over tid. Derfor er det vigtigt at få kigget på, hvilke kerneværdier der altid har været med dig, hvordan de påvirker dig, og har betydning for dine valg i livet.

 

3) Find ud af hvad du ønsker dig i livet, og hvordan det skal udleves.

Måske har du gjort dig mange tanker om, hvordan du vil leve dit liv fremover, eller også går du bare med hvad der føles rigtigt lige nu og her.

Jeg har personligt været en af de sidste, og i hvert fald skubbede jeg min egen tvivl om jeg ville have børn foran mig. Lige indtil jeg virkelig ikke kunne skubbe den mere. Nogen får skubbet beslutningen om børn eller ikke børn så lang tid, at det bliver for sent. Det kan naturligvis give sorg og fortvivlelse, hvis ønsket inderst inde er at få børn.

Vi kan ikke altid vide hvor livet bærer os hen, og det er ikke sikkert, at det vi ønsker os af livet altid bliver præcist, som vi ønsker det. Men én ting er sikkert. Vi når ikke det vi ønsker os, hvis ikke vi ved HVAD vi ønsker os af livet.

 

Det kan jo lyde rigtig nemt…”gør de her tre ting, og så vupti kender du svaret”. Sådan er det jo ikke altid, men det er ikke desto mindre tre rigtig gode og vigtige skridt på vejen.

 

Har du brug for hjælp til at komme videre i din afklaring af om du vil have børn eller ej?

For booking af én eller flere sessioner klik HER

Seneste blogindlæg

Accept og respekt

Der kan være mange grunde til at kvinder vælger, at de ikke vil have børn.…

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top