skip to Main Content

Om at tage beslutninger pr automatik…
eller med bevidsthed!

 

”Bip”

Veninde i SMS: Hey søde. Vil du med til koncert med xx på lørdag? YY har meldt fra, så jeg har en ekstra billet”.

Mig: Tjekker straks kalenderen. Den er fri. Skriver ”koncert med veninde”.

Mig i SMS: ”Ja da, jeg kender godt nok ikke xx, men vil da gerne med. Synd for YY at hun ikke kan komme med. Men så får jeg jo lov til at være sammen med dig i stedet”.

Lyder det her bekendt?

Sådan var min beslutningsproces i mange år. Jeg startede med at tjekke kalenderen, og hvis der var hul bookede jeg den blindt uden på nogen måde at overveje, om jeg reelt have lyst eller behov for f.eks at tage til koncert med en kunstner jeg dybest set aldrig havde hørt om. Nu er jeg egentlig et åbent menneske, som altid har samlet på nye oplevelser, og er ikke bange for at prøve noget nyt… hvis jeg ikke gør det, går jeg i stå. Problemet var bare at jeg ofte bare sagde ja, fordi jeg havde lyst til at se personen, der spurgte om jeg ville med, og ikke tog stilling til om selve arrangementet overhovedet var noget, jeg havde lyst til.

Jeg var bare så glad for, at personen spurgte mig, og sagde ja på den andens præmisser. Pr automatik gik jeg til arrangementer og brugte penge på noget, der reelt ikke sagde mig noget. Bare fordi jeg gerne ville være sammen med nogle bestemte mennesker i mit liv.
Når jeg kom hjem, tænkte jeg ofte noget lignende: ”Det var så 4 timer af mit liv jeg aldrig får igen” eller ”hvad fa´en lavede jeg lige der” (indsæt selv flere…. måske har du nogle gode sætninger, du siger til dig selv, hvis du har været et sted, du ikke følte du hørte til?)

Det er slut nu. Altså ikke sådan, at jeg ikke engang imellem falder i…. men for det meste stopper jeg lige op. Trækker vejret i maven nogle gange. Mærker efter. Og hvis ikke jeg derefter kan mærke, hvad det rigtige er for mig, så venter jeg med at svare til dagen efter…. eller to dage efter, når jeg har gjort det igen og igen. Mærker efter.

Og ja, det betyder så at personen i den anden ende må vente lidt på svar…

Det kan nemlig godt tage tid, at mærke helt ned i maven og hjertet, hvad der er det rigtige. Og jo mere du er ude af træning, og er vant til at træffe beslutninger pr automatik, eller fordi noget virker som ”det fornuftige” (men uden dit kloge hjerte er med), så er det klart, at det tager længere tid.

Og har vi svært ved at tage beslutninger om de små ting i livet, hvordan er det mon så at tage beslutninger om de store ting i livet?

Er det tid for dig at (gen)lære at tage bevidste beslutninger, og lytte til hvad dit hjerte fortæller dig??

Blogindlæg

Tusind tanker

Tusind tanker I dag har jeg haft en dag med 1000 idéer… oveni hinanden! Tankerne…

Hvad inspirerer dig

Hvad inspirerer dig? Bøger? Kunst? Bestemte mennesker? Dyr? ...? Jeg bliver ofte inspireret af naturen.…

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top